ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΟΥΚΕΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΟΥΚΕΣ

1. Πόσες ποιότητες μαλλιών υπάρχουν;
Δύο είναι οι βασικές ποιότητες τρίχας: η φυσική και η τεχνητή (συνθετική) τρίχα. Ανάμεσα στην ποιότητα της τεχνητής τρίχας και της φυσικής υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Γενικά η τεχνητή τρίχα είναι κατώτερη της φυσικής, όμως, ότι η τεχνητή τρίχα νέας τεχνολογίας είναι εφάμιλλης ποιότητας με τη φυσική και έχει εξίσου καλά αποτελέσματα.

2. Τα φυσικά μαλλιά είναι σε μία ποιότητα;
Τα φυσικά μαλλιά είναι σε διάφορες ποιότητες. Η ποιότητά τους, καθορίζεται από τον τρόπο και τον τόπο από τον οποίο συλλέγονται, τη φορά των τριχών τους καθώς και τις χημικές εργασίες που έχουν υποστεί.

3. Ένα προϊόν από φυσική τρίχα είναι ό,τι καλύτερο;
Όχι πάντα. Η ποιότητα του τελικού προϊόντος εξαρτάται επιπλέον και από την ποιότητα της φυσικής τρίχας και την κατασκευή του προϊόντος (βάση). Για παράδειγμα, εάν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πολύ καλής ποιότητας τεχνητή τρίχα και μια κατώτερης ποιότητας φυσική τρίχα, θα πρέπει να προτιμήσετε την πρώτη.

4. Πως μπορώ να καταλάβω εάν τα μαλλιά, φυσικά ή τεχνητά, που θα αγοράσω είναι της ενδεδειγμένης ποιότητας;
Όσον αφορά στη φυσική τρίχα, τις περισσότερες φορές δεν μπορείτε να το καταλάβετε παρά μόνον μετά από μερικά λουσίματα. Πολλά μαλλιά κατώτερης ποιότητας έχουν διάφορες επικαλύψεις έτσι ώστε να δείχνουν λεία και απαλά. Όμως, με τα λουσίματα η επικάλυψη φεύγει και στη συνέχεια, δημιουργείται το πρόβλημα.
Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της τεχνητής τρίχας. Όταν η τρίχα είναι κακής ποιότητας, φριζάρει με τη χρήση, το χρώμα της αλλοιώνεται δίνοντας μια μουντή - ασθενή όψη και χάνεται η κινητικότητά της.
Είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε σε μία επιλογή που μετά θα μετανιώσετε, αλλά να εμπιστευτείτε έναν αξιόπιστο προμηθευτή που η ποιότητα των υλικών αποτελεί προτεραιότητά του.

5. Εάν η ποιότητα του μαλλιού δεν είναι η σωστή, τι προβλήματα μπορεί να μου δημιουργήσει;
Τα πρώτα προβλήματα που θα δημιουργηθούν είναι προβλήματα που εμφανίζουν και τα φυσικά μας μαλλιά. Μετά από κάποια λουσίματα χάνουν την λάμψη τους και την κινητικότητά τους. Επίσης, μπερδεύονται και φριζάρουν στην άκρη.

6. Πώς θα γνωρίζω ποια περούκα είναι κατάλληλη για τη δική μου περίπτωση;
Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Stamper έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να μπορούν να σας δώσουν την κατάλληλη για εσάς περούκα. Απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση είναι να δώσετε όλα τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν με απόλυτη ειλικρίνεια.

7. Οι περούκες από φυσική τρίχα είναι ακριβές;
Σε σύγκριση με τις περούκες από τεχνητή τρίχα και σε ίδιες κατασκευές, η τιμή των περουκών από φυσική τρίχα είναι σίγουρα υψηλότερη. Αυτό, βέβαια, ισχύει για τα μαλλιά πρώτης ποιότητας. Εάν η ποιότητα της φυσικής τρίχας είναι χαμηλότερη, τότε η τιμή μεταξύ φυσικής και τεχνητής τρίχας δεν πρέπει να έχει διαφορά.

8. Έχω ακούσει ότι η φυσική τρίχα είναι δύσκολη στην περιποίηση. Για ποιο λόγο να την προτιμήσω;
Όλες οι περούκες σε φυσική ή τεχνητή τρίχα χρειάζονται περιποίηση τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Το σύνηθες και το πιο ενδεδειγμένο είναι κάθε εβδομάδα. Η διαφορά ανάμεσα στην φυσική και την τεχνητή τρίχα είναι ότι την πρώτη, εάν θέλετε ένα χτενισμένο κεφάλι, θα πρέπει να την φορμάρετε με τους τρόπους που σας υποδεικνύονται στις γραπτές οδηγίες που σας δίνει η Stamper. Αντίθετα, η τεχνητή τρίχα δεν χρειάζεται αυτή την διαδικασία. Τα πλεονεκτήματα, όμως, της φυσικής τρίχας φαίνονται σε βάθος χρόνου. Το αποτέλεσμά της είναι φυσικό για περισσότερο καιρό, αφού υπάρχει η δυνατότητα για εφαρμογή διαφόρων τεχνικών περιποίησης.

9. Το κομμωτήριο είναι άγνωστη λέξη για μένα. Το επισκέπτομαι πολύ αραιά, μόνο για κούρεμα και δεν μου αρέσουν τα φορμαρισμένα μαλλιά κομμωτηρίου. Τι να επιλέξω;
Θα πρέπει να εξηγήσετε στο συνεργάτη της Stamper αυτή την ιδιαιτερότητα. Είναι βέβαιο ότι συζητώντας μαζί του θα καταλήξετε στην καλύτερη λύση για ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.

10. Αισθάνομαι ανασφάλεια φορώντας την περούκα μου, γιατί φοβάμαι μήπως μου φύγει, ιδιαίτερα όταν φυσάει δυνατός αέρας. Υπάρχει λύση;
Δε θα πρέπει να σας προβληματίζει καθόλου η σταθερότητα της περούκας. Τόσο για τις περιπτώσεις που έχετε κάποια δικά σας μαλλιά, όσο και στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχουν διάφοροι τρόποι στήριξης. Ρωτήστε μας και θα σας προτείνουμε τον ενδεδειγμένο για εσάς.

11. Θέλω το χτένισμά μου να παραμείνει ίδιο φορώντας περούκα. Πώς θα το εξασφαλίσω;
Στις περιπτώσεις θεραπείας και αποκατάστασης, αυτό είναι συνήθως το ζητούμενο: να μην αλλάξει καθόλου το στύλ σας, αλλά να αποκατασταθεί η φυσική σας εικόνα. Η Stamper διαθέτει εκπαιδευμένους συνεργάτες που θα σας προτείνουν το κατάλληλο για εσάς προϊόν, το οποίο στη συνέχεια θα κουρέψουν και χτενίσουν πάνω στο δικό σας κεφάλι, ακριβώς όπως γίνεται με τα φυσικά σας μαλλιά. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα φυσικό, σύμφωνα με τις προσδοκίες σας.

12. Ζω σε επαρχία και δεν έχω πρόσβαση στους συνεργάτες σας. Τι θα πρέπει να κάνω για να είναι πάντα αξιοπρεπής η εμφάνιση μου;
Δεν είναι υποχρεωτικό η συντήρηση της περούκας σας να γίνεται αποκλειστικά από τη Stamper. Κάθε προϊόν που αγοράζετε, συνοδεύεται από οδηγίες για τη σωστή συντήρησή του. Τη συντήρηση αυτή είτε μπορείτε να κάνετε μόνοι σας είτε να απευθυνθείτε σε κάποιο κομμωτήριο της περιοχή σας.

13. Το καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή για μένα λόγω της ζέστης. Η περούκα θα επιβαρύνει την κατάσταση;
Σε αυτή την ειδική περίπτωση θα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή προϊόντος έτσι ώστε να αποφύγετε επιπλέον προβλήματα. Συζητήστε αυτή την ιδιαιτερότητά σας με τους συνεργάτες μας και αυτοί θα σας προτείνουν την πιο εύχρηστη για εσάς λύση.

14. Πόσες ώρες μπορεί να φορεθεί η περούκα;
Η περούκα με σωστή κατασκευή μπορεί να φοριέται άφοβα σε όλη την διάρκεια της ημέρας, εκτός από τις ώρες του ύπνου. Κατά τις ώρες που η περούκα δεν φοριέται θα πρέπει να τοποθετείται στην ειδική βάση-καλούπι (κεφάλι) ή στο ειδικό stand.
Η εφαρμογή της περούκας κατά τη διάρκεια του ύπνου προκαλεί μεγάλη φθορά και το αισθητικό αποτέλεσμα τελικά δεν θα είναι καλό. Εάν επιβάλλεται να φοράτε την περούκα σας όλο το εικοσιτετράωρο, θα πρέπει να μας ενημερώσετε σχετικά ώστε να σας υποδείξουμε την κατάλληλη λύση.

15. Πώς θα ξέρω να φροντίζω την περούκα μου;
Με την αγορά της περούκας σας λαμβάνετε αναλυτικές οδηγίες για την τοποθέτηση και εφαρμογή της, αλλά και για τη συντήρησή της. Οι οδηγίες είναι εξαιρετικά απλές και αν τις ακολουθείτε η περούκα σας θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

16. Θα γίνεται αντιληπτό ότι φοράω περούκα;
Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα μπορεί να το καταλάβει. Φροντίζουμε ώστε το αποτέλεσμα της περούκας να είναι απόλυτα φυσικό ώστε να μην γίνεται αντιληπτό ακόμα και από το στενό σας περιβάλλον.